Skip to main content
Διθέσιες πτήσεις παραπέντε Δελφοί

Διθέσιες Πτήσεις
Παραπέντε Δελφοί

Η διθέσια πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς δεν χρειάζεται καμία απολύτως εξάσκηση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε 1-2 βήματα για να βρεθείτε στον αέρα και άλλα τόσα κατά την προσγείωση. Κατά τη διαρκεια της πτήσης θα κάθεστε άνετα στο κάθισμα και θα μπορείτε να τραβάτε φωτογραφίες και βίντεο. Είναι μια αδρεναλινούχα εμπειρία που μετά την απογείωση μοιάζει με αεροβαρκάδα...Οι πιο τολμηροί μπορούν να ζητήσουν από τον πιλότο να σας κάνει μερικές ακροβατικές φιγούρες που θα αυξήσουν τα G και θα σας μεταφέρουν σε ένα «privet» Λούνα Παρκ. Έτσι από αεροβαρκάδα μεταμορφώνεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα σε white water rafting, από ποδηλατάδα σε downhill και από τρέξιμο σε parkour.

Διθέσια Πτήση στους Δελφούς - Πέταξε με Ασφάλεια!

Η πτήση ξεκινάει μόλις 500 μέτρα έξω από την πόλη των Δελφών σε ένα σημείο με απίστευτη θέα προς τη θάλασσα. Οι ορθοπλαγιές που είναι τριγύρω προσφέρουν την δυνατότητα να τις απολαύσετε με μοναδικό τρόπο που μόνο τα πουλιά μπορούν. Το αλεξίπτωτο θα σας βοηθήσει να τις διατρέξετε από άκρη σε άκρη, να κερδίσετε ύψος, να περάσετε μπροστά και πάνω από σπηλιές και συχνά να πετάξετε δίπλα σε αρπακτικά που τις τριγυρίζουν. Η θέα της θάλασσας στο βάθος στέκει πάντα μπροστά στα μάτια σας και μαζί με το ποτάμι του Μόρνου, που περνάτε από πάνω, προσφέρει το υγρό στοιχείο που κάνει την πτήση ακόμη πιο όμορφη. Ο συνδυασμός των απότομων ορθοπλαγιών με το ποτάμι του Μόρνου, τον απέραντο ελαιώνα και τη θάλασσα στο βάθος δικαιολογεί την φήμη του Δελφικού τοπίου και κάνει την πτήση από εδώ μοναδική!

Μπορείτε να κανονίσετε μια διθέσια πτήση με την σχολή Paragliding Fun και να κάνετε το όνειρο σας πραγματικότητα, με απόλυτη ασφάλεια ως συνεπιβάτης στα χέρια του πολλαπλών φορών πρωταθλητή και κυπελλούχου Ελλάδας Γιάννη Ξηρού.

Διθέσιες Πτήσεις - Εναλλακτικές Επιλογές

Η ευρύτερη περιοχή που δραστηριοποιείται η paragliding fun είναι η Φωκίδα και οι όμοροι νομοί της. Η περιοχή έχει πολλές απογειώσεις προς όλες τις κατευθύνσεις των άνεμων και σχεδόν σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της. Είναι η μοναδική περιοχή της Ελλάδας που έχετε τη δυνατότητα να πετάξετε με αλεξίπτωτο πλαγιάς όλο το χρόνο, ακόμα και το χειμώνα, με καλές συνθήκες και ικανά «ανοδικά» για να σας ταξιδέψουν όσο θέλετε. Η αναχώρηση για όλες τις απογειώσεις γίνεται από το Δήμο Δελφών λίγο έξω από την πόλη των Δελφών.

Διθέσια πτήση πάνω από τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς από μόνο του είναι ένα μαγικό συναίσθημα και μια μοναδική εμπειρία. Αλλά το να πετάς πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, έχοντας τέτοια εκπληκτική θέα στον αρχαίο τόπο και στην ομορφιά της περιοχής είναι μια ασύγκριτη πτήση που πουθενά αλλού στον κόσμο δεν είναι δυνατόν να συμβεί παρά μόνο εδώ. Η απογείωση από ύψος 1250 μέτρων, η πτήση πάνω από το θρυλικό βουνό του Παρνασσού, δίπλα σε τεράστιες κάθετες βραχώδεις επιφάνειες, ενώ έχετε πάντα τη θέα της θάλασσας στα αριστερά σας, κάνει την πτήση μια εμπειρία που πρέπει να ζήσετε. Μια πτήση και μια θέα που θα μπορούσατε να ζήσετε μόνο με ένα ελικόπτερο ή μέσα από την κάμερα του drone σας, είναι δυνατή χωρίς μηχανή, έξω από τα παράθυρα και ελεύθερη σαν πουλί. Ζήστε την εμπειρία πάνω από τον Παρνασσό, απολαμβάνοντας εντυπωσιακή θέα και επισκεπτόμενοι τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών με έναν εντελώς διαφορετικό και απίστευτο τρόπο.

Διθέσια πτήση πάνω από τα Καμμένα Βούρλα

Η πτήση πάνω απο τα Καμένα Βούρλα προσφέρει μία εκπληκτική θέα στην παραθαλάσσια περιοχή της πόλης. Ξεκινώντας απο τα 650 μέτρα, μέσα απο ένα άνοιγμα στο κατάφυτο βουνό πάνω απο τα Καμένα Βούρλα, ο επιβάτης έχει την δυνατότητα να απολάυσει το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας που βρίσκεται ανάμεσα στην πόλη και την Εύβοια απέντατι. Τα Λιχαδονήσια βρίσκονται στο οπτικό του πεδίο όπως και όλος ο Μαλιακός κόλπος ως εκεί που φθάνει το μάτι, ως την Στυλίδα και τις Ράχες. Το καταπράσινο βουνό και η οργιώδης βλάστηση του, με τα κάθετα βράχια προσφέρουν ένα φανταστικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας, πράσινου και μπλέ. Ενός πράσινου που μεταμορφώνεται σε πολύχρωμη παλέτα με κίτρινα πορτοκαλί και κόκκινα χρώματα, σαν Φθινοπωριάσει, ενώ μετατρέπεται απο ανοικτό πράσινο σε πιο σκόυρο μετά την Άνοιξη που βγαίνουν τα πρώτα φύλλα.
Η πόλη των Καμένων Βούρλων και ο αυτοκινητόδρομος με τα ψεύτικα, όπως φαντάζουν απο ψηλά κουρσάκια του, βρίσκονται κάτω απο τα πόδια σας και η οπτική γωνία να την απολαύσετε απο ψηλά μαζί με την θέα της ευρύτερης περιοχής είναι εφικτή μόνο πετώντας με το αλεξίπτωτο πλαγιάς. Στα πολύ έμπειρα χέρια του εκπαιδευτή Γιάννη Ξηρού που πετάει απο το 1994 και έχει κερδίσει πολλές πρωτιές εντός και εκτός Ελλάδας, μπορείτε να ζήσετε με απόλυτη ασφάλεια, μια μοναδική εμπειρία πάνω απο το πανέμορφο αυτό τοπίο.

Διθέσια πτήση πάνω από την Ιτέα

Το υγρό στοιχείο δίνει στην πτήση μια απαράμιλλη ομορφιά. Το μάτι σας δεν θα χορταίνει το απέραντο γαλάζιο που προσφέρει μια τέτοια πτήση, πόσο μάλλον αν αυτό συνδυαστεί με κόκκινα κατακόρυφα βράχια, που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και σβήνουν μέσα της καθρεφτιζόμενα στα γαλάζια νερά της, όπως τα βράχια των βουνών της Δεσφίνας που καταλήγουν στον κόλπο της Ιτέας. Ξεκινώντας από το Δεσφινιώτικο βουνό του «Κάτσικα» σε υψόμετρο 750μ, μπορεί κάποιος να απολαύσει μια αέρινη κρουαζιέρα πάνω από τα νησάκια μπροστά από την Ιτέα και απέναντι από το Γαλαξίδι.
Η πτήση από εδώ είναι μοναδικής ομορφιάς και πλέκει το βράχο με τη θάλασσα. Η προσγείωση γίνεται στη μαρίνα της Ιτέας.

Δελφοί

Αλεξίπτωτο Πλαγιάς & Δραστηριότητες

Αλεξίπτωτο Πλαγιάς - Παραπέντε Δελφοί

Mια από τις διασημότερες πόλεις της αρχαιότητας κτισμένη πάνω σε ένα κατακόρυφο βράχο 300 μέτρων που θυμίζει αυτούς των Μετεώρων. Υπήρξε η πόλη με το πιο φημισμένο μαντείο του αρχαίου κόσμου. Θεωρήθηκε δε και ως «Ομφαλός της γης», δηλαδή το κέντρο του κόσμου. Πόλεις, βασιλιάδες αλλά και απλώς λαός απ’ όλα τα μέρη συνέρρεαν για να μάθουν το τι επιφύλασσε το μέλλον από την περίφημη «Πυθία» που ήταν η ιέρεια του θεού Απόλλωνα. Οι Δελφοί συγκέντρωσαν πλούτο και αυτό οδήγησε στην κατασκευή υπέροχων κτισμάτων όπως οι ναοί του Απόλλων και της Προναίας Αθηνάς, του σταδίου, του θεάτρου, του γυμναστηρίου. Στο μουσείο των Δελφών υπάρχει και το περίφημο ορειχάλκινο άγαλμα του Ηνίοχου.

Οι Δελφοί είναι ιδανικό μέρος για παραπέντε όλο το χρόνο. H απογείωση γίνεται κατηφορίζοντας προς Χρισσό και Ιτέα, στα 500μ ύψος. Θα απολαύσετε τις ορθοπλαγιές και τα πανέμορφα βράχια των Δελφών ενώ μπροστά σας απλώνεται ο τεράστιος ελαιώνας και πιο κάτω ο Κρισσαίος κόλπος της Ιτέας. Θα δείτε από ψηλά την πόλη των Δελφών, τον αρχαιολογικό χώρο, αλλά και το περίφημο «δελφικό τοπίο» που λόγω της ομορφιάς του έχει απαγορευτεί η οποιαδήποτε αλλοίωση του από ανθρώπινες κατασκευές και παρεμβάσεις.

Η πτήση σας μπορεί να συνδυαστεί με μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο. Επίσης σε όσους αρέσει η πεζοπορία θα μπορέσουν να περπατήσουν στα αρχαία μονοπάτια, όπως το λιθόκτιστο μονοπάτι που κατεβαίνει στους Δελφούς από το λιβάδι του Παρνασσού ή το μονοπάτι που οδηγεί από τους Δελφούς ως τη Κίρρα που ήταν το λιμάνι της εποχής. Τέλος σε απόσταση πέντε λεπτών από τη πόλη μπορεί κάποιος να επισκεφθεί το μοναστήρι του προφήτη Ηλία που πρωτοχτίστηκε το 1019 μ.Χ. κάηκε από τους Τούρκους το 1825 και ξανακτίστηκε αυτή τη φορά με το εκπληκτικό ξυλόγλυπτο τέμπλο του που αφήνει άφωνους τους επισκέπτες με την λεπτομέρεια της δημιουργίας του.

Ακολουθήστε!

λογοτυπο
Νο 1 Extreme Δραστηριότητα στους Δελφούς. Αλεξίπτωτο πλαγιάς - Παραπέντε πτήση πάνω από τους Δελφούς, Αράχωβα (πέταξε πάνω απο τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών), Ιτέα & Καμμένα Βούρλα.
© Paraglidingfun. All rights reserved.
Powered by Grafisto.